vakantie maar niet echt
Door: ad en brenda
30 Juni 2017 | Indonesië, Amlapura
Ha die lezers,
Op het ogenblik is het vakantie voor al de scholen in Indonesie. In tegenstelling tot in Nederland duurt deze "zomer" vakantie ongeveer 4 weken. Op 10 juli gaan de scholen weer open. Ondertussen staan we bij Bina Purwaka niet stil. De overkapping van het schoolplein (en die is echt nodig om de kinderen niet aan de brandende zon bloot te stellen tijdens pauzes en danslessen) was aan vervanging toe. De oude overkapping was behoorlijk vervallen en eigenlijk niet meer 100% veilig. De vakantie periode wordt dus gebruikt om een nieuwe overkapping te bouwen. Op de foto's zien jullie dat het frame werk waar het dak op moet komen al staat.
Wij nemen ongeveer 1/3 van de kosten op ons en de rest wordt door de desa (het dorp) zelf betaald. We zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een veiliger schoolplein voor de kinderen. Het betekent wel dat onze reserves hierdoor worden aangetast. Ben je dus nog geen donateur of heb je vrienden waarvan je denkt dat ze het leuk zouden vinden om aan onze kleuterschool bij te dragen schroom dan niet om ze dat te vragen. Om een kind 1 jaar naar school te laten gaan en van 3 nieuwe uniformen te voorzien, is ongeveer 100 euro nodig. Dus voor 8 euro per maand laat je een kind naar school gaan. Naast het steunen van de kinderen doen we natuurlijk nog meer. We dragen bij aan schooluitjes, deelname aan kleur en of danswedstrijden, zwemlessen, we ondersteunen het tandenpoetsen met de aanschaf van borstels en tandpasta, we spijkeren de salarissen van het personeel wat bij en we zorgen iedere zaterdag voor een kleine maaltijd voor de kinderen. Dus al met zorgen we er op die manier voor dat de kleuterschooltijd van de kinderen in Jasri een stukje leuker is. Dus wanneer je daar nog niet aan bijdraagt ben je bij deze van harte uitgenodigd. Stuur een mail naar adbrenda@xs4ll.nl en ik vertel je hoe je kunt bijdragen.
Salam hangat,
Ad en Brenda.
30 Juni 2017 - 09:07
Rita En Fred:
Hoi Brenda en Ad,
Indrukwekkende overkapping!
Bijna net zo indrukwekkend als al jullie werk voor de school.
Heel veel succes in het nieuwe schooljaar!!
Rita en Fred -
30 Juni 2017 - 11:03