een beetje open - Reisverslag uit Amlapura, Indonesië van ad landheer - WaarBenJij.nu een beetje open - Reisverslag uit Amlapura, Indonesië van ad landheer - WaarBenJij.nu
VIP-Report

een beetje open

Door: Ad en Brenda

Blijf op de hoogte en volg ad

08 Oktober 2021 | Indonesië, Amlapura

Ha die lezers,
Goed nieuws! Sinds afgelopen maandag zijn de scholen in ons district Karangasem eindelijk weer gedeeltelijk geopend. Kleuterscholen mogen per dag 30% van het totaal aantal leerlingen op school ontvangen. Dat betekent dus dat de kinderen niet dagelijks maar ongeveer 1 x per 3 dagen naar school mogen. Het is zeker nog niet ideaal maar het begin is er er hopelijk wordt er snel meer toegestaan.
Ook lijkt het erop dat er binnenkort weer wat toeristen naar Bali mogen gaan komen. Vanaf 14 oktober is het vliegveld weer open voor een beperkt aantal internationale vluchten en uit een 5-tal landen zouden er weer toeristen mogen komen. Onduidelijk is of die toeristen dan overal heen mogen op het eiland of dat er een beperkt aantal aangewezen gebieden zijn. So wie so moeten toeristen eerst 8 dagen in quarantaine voordat ze eventueel naar andere plekken mogen gaan.
Voor de plaatselijke bevolking is de toeristen-stop van de afgelopen anderhalf jaar een regelrechte ramp geweest omdat het toerisme zo'n 80% van de inkomsten van Bali beslaat.
Vandaar dat we ook weer besloten hebben om een voedselpakketten-aktie in te zetten en op dit moment wordt die uitgevoerd.
We hebben alle leerlingen en de juffen een voedselpakket gegeven waar o.a. rijst, eieren, olie e.d. inzit.
De mensen waarderen deze steun heel erg en bedanken onze sponsoren daar heel hartelijk voor. Deze dank aan een ieder die ons al jaren financieel steunt delen wij volkomen. Zonder jullie trouwe giften zouden wij nooit de betrouwbare steun voor de kleuterschool kunnen zijn zoals we dat de afgelopen 12 jaar geweest zijn. Dus nogmaals, iedereen die ons steunt met financiële bijdrages, HEEL ERG BEDANKT! Het wordt door de juffen, de ouders, de leerlingen en door ons heel erg gewaardeerd!
Salam hangat,
Ad en Brenda

• 08 Oktober 2021 - 14:16

Lydia:

Wat een goed bericht! Voor de kinderen en hun familie maar ook voor jullie! Licht aan het einde van de tunnel…

Mooie actie ook die voedselpakketten. Al zou je voor de mensen wensen dat het niet nodig is.

• 08 Oktober 2021 - 20:21

Marcel :

Wat fijn dat ze weer gedeeltelijk naar school kunnen, Ad en Brenda.
    Hopelijk gaat het nu snel de goede kant op en komt ook het toerisme weer op gang.
    Jullie bedankt voor jullie tomeloze inzet

• 10 Oktober 2021 - 21:26

Nathalie :

WAt een fijn nieuws…❤️

• 05 December 2021 - 07:28

Ivo Slabbers:

Selmat pagi Brenda en Ad,

Het is al weer lang geleden dat we bij jullie mochten logeren in het prachtige appartement aan zee. Onvoorstelbaar hoe de situatie nu is veranderd. Hopelijk komt Bali er uiteindelijk toch ook weer beter uit. Graag steunen wij ook jullie projecten. Sturen jullie per mail even een link? Liefs, Judith en Ivo

• 05 December 2021 - 07:29

Ivo Slabbers:

Even doorscrollen Ivo…… :-)

VIP-member
ad

De kinderen op deze school hebben we geholpen aan nieuw meubilair en speeltoestellen. We hebben een computer aangeschaft, betalen de 2-wekelijkse zwemlessen, het wekelijkse eten en vullen de salarissen van de leerkrachten en de schoonmaakster aan. Daarnaast betalen we het schoolgeld , het uniform, de schooltas en goede schoenen van kinderen wiens ouders dat niet kunnen betalen. Wil je doneren dan kan dat natuurlijk. NL21INGB0001978830 t.n.v. D.van Dommelen en/of A.H. Landheer te Berkel en Rodenrijs.

Actief sinds 07 Okt. 2009
Totaal aantal bezoekers 194391