en dan is het alweer mei
Door: ad
10 Mei 2025 | Indonesië, Amlapura
Beste lezers en vrienden van Bina Purwaka,
We zijn al weer sinds eind februari hier op Bali en voordat je het weet is het dan gewoon alweer mei. In de tussenliggende periode waren er een paar schoolvakanties van ieder zo'n 10 dagen. De 1e vanwege de stilte dag op Bali (Nyepi) die zowat samenviel met idul fitre dus dat was een gecombineerde vakantie van 2 godsdiensten en niet lang daarna was er de vakantie vanwege de Balinese Hindoe feestdagen Galungan en Kuningan. Nu blijft de school open tot half juni wat het einde van het schooljaar 2024/2025 is en half juli zal het nieuwe schooljaar zijn aanvang hebben. Inmiddels is het inschrijven voor het nieuwe schooljaar weer begonnen. De afgelopen 2 schooljaren hebben we voor alle leerlingen de helft van het schoolgeld betaald en voor de kinderen die het niet kunnen betalen hun uniformen, inschrijfgeld en boekengeld. Met voor iedereen een lager maandbedrag aan schoolgeld wordt het kleuteronderwijs voor iedereen toegankelijker en ik denk dat we het het volgende schooljaar weer op dezelfde manier gaan doen.
Het is mooi om te zien dat het team van onderwijzeressen in al die jaren haast niet van samenstelling is gewijzigd en de huidige samenstelling is denk ik al zeker 7 schooljaren ongewijzigd. Betekent dat de juffen het dus naar hun zin hebben en dat merk je ook als je op school bent, de sfeer is goed, er wordt samen ook lol gemaakt maar ook samen aangepakt als het nodig is. Dat geeft ook vertrouwen voor de aankomende schooljaren waarvan ik hoop dat wij de kleuterschool met jullie hulp en donaties kunnen blijven ondersteunen.
Het is iedere keer weer erg leuk om op de school te zijn en te zien hoeveel lol de kinderen hebben maar ook hoe serieus ze met opdrachten en/of vragen in de klas omgaan. We hebben het al eerder gezegd maar kinderen die naar de kleuterschool kunnen gaan hebben echt een stapje voor op de kinderen die vanuit het niets naar de lagere school gaan. Die 1 of 2 kleuterschooljaren bereidt ze goed voor op de lagere school.
Wat nieuw is dit schooljaar, is dat er door de landelijke overheid op 5 dagen per week een goede maaltijd wordt verstrekt aan alle kinderen op de kleuterschool. Alleen op zaterdag krijgen ze dat niet. De kinderen gaan hier 6 dagen per week naar school en zijn alleen op zondag vrij.
Wij zijn heel benieuwd hoeveel inschrijvingen er voor het nieuwe schooljaar gaan binnenkomen en we hopen dat we met jullie hulp de school ook in het nieuwe schooljaar kunnen ondersteunen.
Salam hangat (warme groet),
Ad en Brenda
10 Mei 2025 - 15:53
Peter Pieplenbosch:
Heel mooi hoor Ad , jouw fysieke hulp aan de lagere school in Bali ! Mooi vrijwilligers werk en uiteraard wil ik ook mijn financiële bijdrage leveren voor de school ..zoals voor de armlastige kinderen van Bali weer voortgang zal kunnen plaatsvinden ! Groetjes P.eter P.
10 Mei 2025 - 16:50
Ad:
Dank je wel zwager[e-1f64f]
11 Mei 2025 - 19:07
Nathalie :
Hopelijk kunnen we met z’n allen weer veel kindertjes en ouders blij maken. Alvast bedankt en Gods Zegeningen voor iedereen. Liefs Nathy
27 Mei 2025 - 12:40
Els:
Fijn dat de kleuters deze kans krijgen.