We gaan dankzij jullie ook dit schooljaar helpen!
Door: ad
09 Augustus 2025 | Indonesië, Amlapura
Beste vrienden van Bina Purwaka,
Gelukkig hebben we veel positieve respons gehad op de oproep om extra donaties om daarmee ook de hulp voor dit schooljaar te kunnen continueren. We zijn daar erg dankbaar voor en kunnen jullie alleen maar bedanken voor deze steun en alle trouwe steun die we door de jaren heen van jullie hebben mogen ontvangen [e-1f64f].
Totaal zijn er voor dit schooljaar 47 leerlingen ingeschreven en hebben er 36 een aanvraag voor hulp gedaan. Om voor die hulp in aanmerking te komen moeten de ouders een verklaring van onvermogen van de plaatselijke overheid indienen maar ook gaan de juffen op huisbezoek bij de aanvragers om zelf ook te beoordelen in welke mate hulp nodig is. Inmiddels zijn de juffen op zoek geweest bij de 36 mensen die voor dit jaar een aanvraag voor hulp hadden gedaan.
Op basis van die bezoeken hebben de juffen in overleg met ons besloten om voor 26 van de 36 aanvragers de kleding, boekengeld en inschrijfkosten volledig te betalen en van de 10 overige aanvragers de helft van deze kosten te betalen. Van alle 47 leerlingen zullen we het hele schooljaar de helft van het schoolgeld en de helft van de kosten van een maandblad die ook voor de lessen wordt gebruikt, bekostigen.
Bij dit verslag heb ik van een 10-tal huizen foto´s geplaatst en daaraan kun je ook zien dat er wel onderscheid is in de woonomstandigheden van de verschillende aanvragers en dat is mede de basis geweest van het besluit om de volledige kosten of de helft van de kosten te gaan betalen.
We zijn er van overtuigd dat dit een goed besluit is geweest en we zijn heel blij dat we dankzij jullie steun het kleuteronderwijs in Jasri ook dit schooljaar weer een stuk toegankelijker hebben kunnen maken.
Volgende maand gaan we weer richting Jasri en dan kunnen we de nieuwe leerlingen persoonlijk ontmoeten en natuurlijk zullen we ook daarvan verslag doen via deze website.
Nogmaals ontzettend bedankt voor alle steun[e-1f64f]!!!
Salam hangat (warme groet),
Ad en Brenda.
29 Augustus 2025 - 11:20
Ad Landheer:
Ik heb vandaag een bijzonder grote donatie gekregen voor Bina Purwaka. Ik heb geen mogelijkheid om de persoon direct te bedanken en ik weet niet of hij/zij zijn naam vermeld wil zien vandaar dat ik op deze manier de betreffende donateur, heel hartelijk wil bedanken voor de uiterst gulle gift[e-1f64f][e-1f64f][e-1f64f]